Sommarvatten och städdag

Så var det äntligen dags igen. Vi är många som sett fram emot att trädgårdssäsongen skall börja på allvar igen. Det är något magiskt med att gräva, plantera och glädjas åt växande grönska. En del i detta är att på ett enkelt sätt kunna vattna.

Den 8 maj slår vi på vårt sommarvatten under förmiddagen. Se till innan att kranen är stängd, så att vi kan bygga upp ett tryck i pumparna. Läs gärna mer om vilka rutiner vi har för sommarvattnets påslagning: SOMMARVATTEN

Välkomna till årets första gemensamma städdag!

Datum & tid: 9 maj, klockan 10:00

Plats: Vi samlas vid pulkabacken.

Under 2020 ställde vi in våra städdagar som en direkt följd av Covid-19.

Nu har tiden kommit att med försiktighetsåtgärder prova igen. Årets fokus är att röja undan de träd och buskage som fälldes under 2020 och självklart plocka skräp. Man hjälper till efter förmåga och alla händer är välkomna. Stora som små.

Har man inte möjlighet att delta den 9 maj går det utmärkt att hjälpa till på eget bevåg en annan valfri dag, exempelvis dra ut ris från skogsparti och lägga bredvid gångbana (obs på skogssida) så att lastbil kan åka runt och plocka upp det vid senare tillfälle.

Lite annorlunda än mot en vanlig städdag. Så här tänker vi gällande riskminimering för smitta:

  • Vi samlas vid pulkabacken som har stor yta och håller avstånd medan vi väntar på delas in i grupper.
  • Vi arbetar i små grupper - max 4 personer och så långt det går tillsammans med personer som man redan umgås med.
  • Känner du dig det minsta snuvig eller på annat sätt dålig, stanna hellre hemma. Det går fler tåg. Ett redan i höst. :)
  • Vi hoppar över gemensam fika, men hoppas på att istället när de flesta av oss blivit vaccinerade kunna ha en grillkväll tillsammans längre fram i sommar/höst.

Vänliga hälsningar

Sundby Strand Samfällighets styrelse

Hantera prenumeration