Fåglar och vass

De åtgärder som vi gjort för att komma iordning med gässen, har nästan lyckats, men tyvärr inte helt. Vi har nu problem med fågelavföring på ytor där vi helst inte skulle ha dem, dvs vid våra bad.

Vi vill be alla att vara lite vaksamma nere vid badstränder och att vi hjälps åt med att försöka mota/skrämma iväg fåglarna när de försöker komma upp där familjer vill bada och mysa. Vi kommer att behöva fundera lite på vad för åtgärder som kan behövas i framtiden.

Vi har fått in frågor om vass och hur detta hanteras. Vass tas bort både under vinter- och sommarperiod, med störst fokus på vinter när isen ligger och det är lätt att skära ner den. Under sommarperioden klipps vass ett par gånger under säsongen. Behöver ni hjälp med röjning av vass på båtplats, så hör av er så ser vi vad det finns för lösning och om föreningen kan hjälpa till. Vi kommer att utvärdera efter året för att se om vi behöver sätta in ytterligare åtgärder, då vass och även näckrosor har brett ut sig ganska rejält på vissa platser

Hantera prenumeration